6 Mart 2014 Perşembe

Çikolata Soslu Yaş Pasta Tarifi

200g kaliteli bitter çikolata, yaklaşık% 60 kakao katı
 200g tereyağı
1 yemek kaşığı instant kahve granülleri
85g kendinden kabaran un
85g sade un
¼ çay kaşığı soda bikarbonat
200g ışık muscovado şeker
200g altın pudra şekeri
25 g kakao tozu
3 orta boy yumurta
75ml ayran (5 yemek kaşığı)
 rendelenmiş çikolata ya da bukleler,
süslemek için Ganache için
 200g kaliteli bitter çikolata,
 yukarıdaki gibi 284ml karton çift krem ​​(dökme tipi)
 2 çorba kaşığı altın pudra şekeri





Tereyağı bir 20cm yuvarlak kek kalay (7.5cm derin) ve taban hattı. Fan 140C/conventional 160C / gaz 3 isitin. Kırmak 200g kaliteli bitter çikolata , bir orta, ağır tabanlı tavaya adet. Kes 200g tereyağı parçalar halinde ve çikolata ile devrilerek, sonra karıştırın 1 yemek kaşığı instant kahve granülleri içine 125ml soğuk su ve tavaya dökün. Her şey eriyene kadar sadece düşük ateşte ile sıcak - aşırı yok. Ya da üzerinden yarım karıştırıldıktan, yaklaşık 5 dakika Medium üzerinde mikrodalgada eritebilir. Çikolata eritme iken, mix 85g kendini yetiştirme un, 85g sade un, soda ¼ bikarbonat, 200g ışık muscovado şeker, 200 gr altın pudra şekeri ve 25g kakao tozu herhangi topaklar kurtulmak için ellerinizi ile karıştırılarak, büyük bir kase . Çırpın 3 orta boy yumurta bir kapta karıştırın ve 75ml (5 yemek kaşığı) ayran . Şimdi her şey iyi harmanlanmış sadece kadar karıştırarak, un karışımı içine erimiş çikolata karışımı ve yumurta karışımı dökün ve pürüzsüz, oldukça cıvık bir kıvama sahip. Teneke içine bu dökün ve 1 saat 25 pişirin - 1 saat 30 dakika - Eğer merkezi bir şiş itmek eğer temiz çıkması gerekir ve üst firma hissetmeniz gerekir (merak etmeyin çatlaklar biraz varsa). Tamamen soğuması için bir tel raf üzerine söndürmeden sonra, (biraz dips merak etmeyin) teneke içinde soğumaya bırakın. Kek soğuk olduğunda, üçe yatay kesti. Pirzola: ganaş yapmak 200g kaliteli bitter çikolata küçük parçalar halinde ve bir kase içine ucu. Bir dökün çift krem 284ml kutu , bir tavaya ekleyin 2 yemek kaşığı golden pudra şekeri kaynatın üzeredir kadar, ve ısı. Isı çıkarmak ve çikolata üzerine dökün. Burada çikolata eritilmiş ve karışım, pürüzsüz olana kadar karıştırın. Birlikte ganache biraz ile katmanları sandviç. O taraf aşağı düşmesine izin ve bir palet bıçağı ile karşılamak için yumuşatma kekin üzerine kalanını dökün. Ile süsleyin rendelenmiş çikolata veya çikolata bukleler yığını . Kek nemli ve 3-4 gün boyunca aşırı duygusal tutar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder