6 Mart 2014 Perşembe

Gizli Kalpli Kek Tarifi

Kek için
Yumuşatılmış 2 x 175g tuzsuz tereyağı,
2 x 175g altın pudra şekeri
6 büyük yumurta
Elenmiş 2 x 140g kendinden kabaran un,
2 x ½ çay kaşığı kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao tozu
2 x 85g zemin badem
2 x 100 mi süt
 3 çay kaşığı vanilya
28ml şişe kırmızı gıda boyaları veya ½ çay kaşığı kırmızı gıda boyası jeli
Buzlanma için 100ml çift krem
 Ince doğranmış 200g bitter çikolata,
 50g tereyağı pembe
Sprinkles (isteğe bağlı)





160C/140C fan / gaz 3 ısı fırın. Bir 900g somun teneke ve parşömen uzun bir şerit ile çizgi yağlayın. Krem 175g tereyağı ve 175g şeker kadar hafif ve kabarık. Yumurtaların 3 yenmek ve her eklemeden sonra karıştırma, her seferinde, bir miktar dökün. Birlikte 140g un, 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu ve kakao elemek, daha sonra badem ile birlikte tereyağı karışımı içine katlayın. 100ml süt ve 11/2 çay kaşığı vanilya ve tüm gıda boyası birleştirin ve meyilli eklemek, eşit renkli gelene kadar karıştırın. Hazırlanan somun teneke içine dökün ve bir şiş temiz çıkana kadar 1 saat 10 dakika pişirin. Teneke içinde 10 dakika için serin, daha sonra bir tel raf transfer. Serin, 4cm dilimler halinde pastayı kesti zaman. Bir 5cm kesici kullanılarak, kalpleri (başka bir tedavi için kalan kek kaydetmek) kökünü kazımak. Bu toplu kakao veya gıda renk olmayacak - İkinci kek karışımı yapmak için 1. adımı tekrarlayın. Hazırlanan somun teneke içine karışımın 3/4 dökün. Sıkıca paketlenmiş üste hamuru içine kalplerin dipleri itin. Mümkün olduğunca kalplerin kadar kapsayan, kalan kek karışımı üzerine kaşık. bir şiş temiz çıkana kadar 1 saat boyunca fırında ya. Kalay 10 dakika soğutun, sonra tamamen soğuması için bir tel raf transfer. Kombine kadar buzlanma için, nazikçe bir kısık ateşte tüm malzemeyi ısıtmak. Gerektiği kadar sonra soğuk, serin bırakın. Soğuyan kek yayılmış ve kullanıyorsanız, serpilir ile süsleyin. Bir kek kalıbının içinde saklanan 3 gün boyunca devam edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder