125ml ayçiçek yağı, artı yağlamak için ekstra
7 büyük yumurta ayrıldı
2 çay kaşığı vanilya
fasulye ezmesi
375g altın pudra şekeri
50g kakao tozu
300g sade un
Soda 1 tatlı kaşığı bikarbonat
Tuzlu karamel
krema için
250g hafif yumuşak kahverengi şeker
150ml çift krem
140g tereyağı, yumuşatılmış
½ çay kaşığı tuz
Ganache için
250ml çift krem
250g bitter çikolata,
ince doğranmış veya rendelenmiş
deniz tuzu kristalleri, süslemek için
160C/140C fan / gaz 3 ısı fırın. Gres ve çizgi parşömen ile bir 25cm yuvarlak derin bir kek kalıbı. Geniş bir kapta, iyi kombine kadar yağı, yumurta sarısı, vanilya ezmesi, pudra şekeri ve 200ml su karıştırın. Kakao tozu içinde elemek ve pürüzsüz kadar çırpın.
Un, bikarbonat ve 1 tatlı kaşığı tuzu eleyin. Ayrı bir kapta, sert zirveleri için yumurta akı çırpın. Büyük metal bir kaşıkla hamuru içine katlayın ve her şey iyi kombine kadar karıştırın.
Yavaşça kek kalıbının içine dökün, daha sonra herhangi bir büyük hava cepleri sınırdışı iki çalışma yüzeyine bang. Hafifçe dürtüyor ve takılı bir şiş temiz çıkınca geri 1 saat 10 dakika veya kek yaylar kadar pişirin. Sonra büyük bir tel raf aktarmak ve parşömen soyulabilir, (kek çok karanlık almaya başlarsa. 1 saat sonra folyo ile örtün) 10 dakika için teneke serin fırın, çıkar. Kek tamamen soğuyana kadar bırakın.
Kek pişiren ederken tuzlu karamel buzlanma yapmak. Şeker eriyene kadar kahverengi şeker, ½ çay kaşığı tuz ve krema bir tencerede ısıtın. Birkaç dakika için bubble, daha sonra tamamen soğumaya bırakın. Pürüzsüz kadar, soğutulmuş krema karışımı dökün ve yumuşak çırpılmış kadar karıştırmaya devam tereyağını çırpın. Ihtiyaç kadar dinlendirin.
Ganaş yapmak için, sadece kaynama kadar krem ısıtın. Ateşten alın ve çikolata üzerine dökün. Çikolata eridi ve pürüzsüz bir sos kıvam elde edene kadar bir kaç dakika bekletin. Ganaj bir pipeable kalınlığı olana kadar bir yıldız meme ile donatılmış bir boru torbaya transfer, oda sıcaklığında soğumaya bırakın. , Pasta bitirmek yarısında dilim ve tuzlu karamel buttercream ile doldurmak için. Boru uzun boylu üstüne çikolata ganache sivri ve deniz tuzu kristalleri ile süsleyin. Serin bir yerde en fazla 2 gün boyunca devam edecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder