175g sindirim bisküvi
85g tereyağı, eritilmiş
397g (biz Karanfil karamel kullanılır) karamel olabilir
1 tatlı kaşığı deniz tuzu, artı hizmet için ekstra
Parçalara bölünerek 300g sade çikolata
(% 70 katı),
600ml küvet çift krema
25g pudra şekeri
2 çay kaşığı vanilya
tuzlu karamel çikolata,
süslemek için (Waitrose, Sainsbury veya Marks & Spencer bunları bulabilirsiniz)
tek krem, hizmet için (isteğe
Hat parşömen bir daire ile bir derin, yuvarlak 20cm gevşek dipli kek kalay taban. Şerit yerinde tutmak için çakışıyor zımba veya ataş - sadece kalay kenarlarında yukarıdan geliyor uzun bir şerit ile kenarlarına çizgi.
Oklava sonunda bir plastik torba veya kapta bisküvi ezmek. Eritilmiş tereyağı içine ilave edin, daha sonra eşit teneke dibine basın. 10 dakika soğutun.
Karamel Rezerv 2 yemek kaşığı. Kalan içine deniz tuzu karıştırın ve bisküvi tabanının merkezine içine kaşık. Yavaşça şekilde yayılması baz eşit kaplıdır ancak bisküvi görünür 1-2cm sınır kenarında kalır. Eğer çikolata katmanı yaparken 20 dakika soğutun.
Yavaşça ancak kaynayan su tencereye üzerinde büyük bir ısıya dayanıklı bir kapta çikolatayı eritin. Süslemek için hazır olana kadar daha sonra kapak ve soğuk, ayrılmış karamel içine krema 1 yemek kaşığı karıştırın. Çikolata eridikten sonra ocağı kapatın ama o kase bırakın, ve pürüzsüz, parlak, kalın çikolata sosu kadar yavaş yavaş kalan krem karıştırın. Şeker buzlanma elemek ve vanilya özü ile karıştırın. Isı kaldırın ve 10 dakika boyunca karışım soğumaya bırakın.
Bir kepçe ya da ilk torte kenarında çikolata dökün, bu nedenle merkezinde karamel mühürleme, bisküvi sınır doldurur. Sonra kepçe veya dinlenme dökün ve hafifçe yüzeyini yumuşatmak için sallayın. Firması kadar en az 5 saat ya da 24 saate kadar soğutun.
Sonra dikkatlice kağıt şerit kalkmasına ve bir servis tabağına aktarın, teneke torte çıkarın. Üstüne çikolata nokta. Küçük bir yiyecek veya dondurucu torbaya saklıdır karamel krem Kaşık karışımı. Üst üzerinde karamel squiggle hatları daha sonra, çok küçük bir açılış yapmak için köşesinde ufak ucunu koparıp. Hizmet etmek için hazır olana kadar soğutun. , Daha sonra ince dilim hizmet öncesi deniz bir tutam tuz veya iki Saçılma ile. İsterseniz, tek krem bir dense yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder